Nieuws

Betonblokken niet opgewassen tegen vrachtwagenterreur

Grote betonnen blokken zijn nutteloos als middel om terreur te weren, zo blijkt uit onderzoek van onderzoeksinstituut Dekra. Aanleiding voor de test waren meerdere aanslagen met vrachtwagens in Barcelona, Nice, Londen en Berlijn.

Het instituut voerde een praktijktest uit waarbij de betonblokken compleet versplinterden, schrijft de website Beveiligingsnieuws.nl. -Het testvoertuig reed met een snelheid van 50 kilometer per uur richting de obstakels waarna hij, na het raken ervan, nog zo’n 100 meter door kon rijden. De betonblokken spatten uiteen in kleine, scherpe projectielen die nog voor veel meer gewonden kunnen zorgen.

Volgens Monteque Gores van Parkpoint Benelux kiezen gemeenten vooral voor het inzetten van betonblokken vanwege de geringe kosten. Een gecertificeerde anti-terreur-blokkade kost enkele duizenden euro’s. Volgens Gores is er een goede oplossing hoe gemeenten dit kunnen financieren. “De financiën van de gemeenten zijn gebaseerd op verschillende begrotingen. Zo reserveren de gemeenten bijvoorbeeld ieder jaar een bedrag voor onvoorziene omstandigheden zoals natuurrampen. Als dit bedrag iets omlaag zou worden geschroefd, blijft er geld over voor dergelijke anti-terreur-blokkades.”Dit artikel komt uit Bton

Deel dit artikel

Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven

Geplaatst door

Trending